5/9/12

Los Mustangs / bandes pioneres rock 60

Les millors bandes de rock barcelonines dels anys 60

2) Los Mustangs

Ferran Aisa

(EP dels Mustangs de 1967)


Los Mustangs és una banda formada, els anys seixanta, per tres joves barcelonins del Poble-Sec, Marco Rossi, Miguel Navarro i Antoni Mercadé. Les primeres influències de la banda provenien dels Shadows. Amb l’entrada del bateria Tony Mier i de Santi Carulla, procedent dels primitius Sirex, el conjunt es va dotar d’un cantant que seguia la línia del Cliff  Richard, que cantava The young ones
L’any 1962 els Mustangs van signar un contracte amb la discogràfica Emi-Odeon que els va promocionar amb l’edició de discos Extended Play amb versions de temes d’èxits internacionals com 500 millas de Peter, Paul and Mary; Madison-Twist de Johny Halliday; Ma vie d’Alain Barrière; Capri se acabó d’Hervé Vilard; El Mundo de Jimmy Fontana i, sobretot, les versions castellanes de les cançons dels Beatles: Conocerte mejor, Ayer, Un billete compró, Nadie respondió, Help, La ayuda de l’amistad i l’èxit aclaparant de Submarino amarillo, que va vendre 130.000 còpies a Espanya.
Les seves primeres actuacions al Club San Carlos de Gràcia van convertir-lo en un grup de referència de la música rock barcelonina, també fou un dels conjunts asidus dels recitals matinals dominicals al Palau dels Esports. 

 Durant aquesta dècada, musicalment prodigiosa, es van realitzar nombrosos festivals de música moderna, alguns d’ells eren pures competicions entre els conjunts madrilenys i el barcelonins.  
En una altra ocasió la premsa anunciava que hi havia una concentració “ye-yé” a Les Arenes per escoltar la millor música “Beat” del moment a Espanya: Los Sirex, Los Salvajes, Los Mustangs, Lone Star, Los Relámpagos i Los Brincos.
Els Mustangs van mantenir el seu èxit fins a l'inici de la dècada dels setanta. El conjunt barceloní va retornar als escenaris el juny de 1978 al Palau dels Esports on se celebrà l’espectacle "Hasta luego Cocodrilo", festa d’homenatge als pioners del rock ibèric, organitzat per Gay Mercader, que presentà els conjunts: Mustangs, Sirex, Salvajes, Gatos Negros, Cheyenes, entre altres. 
Los Mustangs, des d'aleshores, van continuar a la palestra musical fins els primers anys del nou segle. Actualment el més actiu del grup és Sant Carulla que continua cantant en solitari o amb el seu primer conjunt els Sirex.  

Ferran Aisa-Pàmpols
(Article inedit. Referència Ferran Aisa: Barcelona balla, dels salons aristocràtics a les sales de concert, Base-2011)

1 comentario:

  1. Mai sabrem si els famosos tornen a pujar a l'escenari per necesitat o per gust.

    ResponderEliminar