10/12/13

Una història de Barcelona-Ateneu Enciclopèdic Popular / Llibre F. Aisa (1) s Ferran Aisa

BIBLIOGRAFIA FERRAN AISA-PÀMPOLS (S. XXI) - 1

(Coberta llibre Ferran Aisa)



FITXA TÈCNICA

Títol: UNA HISTORIA DE BARCELONA. ATENEU ENCICLOPÈDIC POPULAR,(1902-1999)
 Autor: Ferran Aisa
PREMI CIUTAT DE BARCELONA D'HISTÒRIA AGUSTÍ DURAN I SANPERE 2000
Pròleg: Josep Benet 
Presentació: Josep Maria Ainaud de Lasarte i Antonio Turón
Contraportada: Sonia del Río Santos
Il·lustració coberta: Carles Fontseré
Matèria: Història 
Idioma: Català
Editorial: Virus Editorial i Ateneu Enciclopèdic Popular
(Barcelona, 2000)
Pàgines: 632
Primera Presentació: Sala Mirador del CCCB, 21-11-2000, a càrrec de Josep Benet, Gerard Jacas i Sònia Turón.
Altres Presentacions: Biblioteca Pública Arús. Espai Obert. Ateneu Barcelonès.FELLA (Fundació d'Estudis Llibertaris i Anarcosindicalista). Setmana del Llibre Català a les Drassanes. Centre Cívic de Sants. Llibreria el Raval. Centre de Cultura de Girona. Ateneu de Ponent (Lleida). Ateneu Al Marge (València). Sala d'Actes de la Pizzeria l'Àvia. Museu Municipal de Granollers. 
La Rectoris d'Orís (Osona), Biblioteca Casacoberta (Badalona), Llibreria el Racó (Rubí). Ateneu Llibertari de Sant Boi. Sala d'Actes de l'Ajuntament de l'Escala. Ateneu Candela (Terrassa), Fòrum de Debats de Vic. 

SINOPSI

Història i crònica de l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona entre la seva fundació i el final del segle XX, amb dos part diferenciades, la primera de signe hiustòric (1902-1939) i la segona des de la creació del Centre de Documentació Històrico-Social el 1978 fins la reconstrucció dos anys més tard de l'Ateneu Enciclopèdic Popular a la Casa de Caritat i el seu tarannà cultural i social fins el 1999. El llibre analitza les seccions de l'AEP: Excursions, Gimnàs, Literatura, Ensenyament, Esperanto, etc. Resegeix les seves principals activitats culturals, les campanyes cíviques, els cicles de conferències, la seva escola i la  biblioteca.
I presenta la trajectòria dels directius de l'entitat i dels socis més actius com ara Francesc Layret, Lluís Bulffi, Josep Maria de Sucre, Joan Salvat-Papasseit, Joan Amades, Josep Parunella, Manuel Ainaud, Maria Baldó, Gurmesind Brunet, Víctor Colomer...

No hay comentarios:

Publicar un comentario